Cop policial contra els pisos okupats a Barcelona

 Els Mossos desallotgen un habitatge

envaïda durant mesos per lladres violents


ARXIVAT A: Mossos d'Esquadra Okupes Desallotjaments

Guillem Sànchez

Cop policial contra l'okupació a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra estan desallotjant des de primera hora del matí una finca del carrer de Hortes de la ciutat okupada per lladres violents que s'havien apoderat de barri del Poble-sec en els últims mesos.

L'edifici en concret és una construcció propietat d'una família que havia convertit els sis habitatges en apartaments turístics. Després de la pandèmia de l'coronavirus, els allotjaments van quedar buits i va ser llavors quan un grup de delinqüents violents va decidir okupar el bloc. Tal com va avançar Metròpoli Oberta, els pisos turístics de la ciutat han estat els més amenaçats per les ocupacions il·legals des que va acabar el confinament.

ROBATORIS, FURTS I AMENACES

Segons avança El Periódico, aquests últims mesos han estat un infern per als veïns. Els robatoris, furts, amenaces i baralles s'han apoderat de barri i alguns residents de la zona han decidit anar-se'n després del repunt d'inseguretat. Aquest diari va poder comprovar com dos màfies organitzades, la de pakistanesos i dominicans, porten temps okupant el barri de districte de Sants-Montjuïc amb l'objectiu de controlar el mercat de la droga.

El veïnat indica que de l'interior de l'bloc han sortit persones amb menors al seu càrrec i que en algunes ocasions han arribat a ser una trentena. Els Mossos d'Esquadra afegeixen que la banda actuava de manera coordinada.

PANYS FORÇADES I ROBATORIS SILENCIOSOS

En els habitatges més propers de l'bloc okupat del carrer de Hortes ha hagut múltiples robatoris silenciosos en domicilis. Els lladres s'han colat en cases mentre els veïns dormien per sostreure diners, bosses i dispositius electrònics. A el mateix temps, els okupes han assaltat bars i ha intentat accedir a establiments comercials. Alguns propietaris afirmen que en algunes ocasions s'han trobat els panys forçats.

MÉS DE 150 multireincidents

L'operació dels agents de la policia s'emmarca dins de el pla Tremall, que actua contra els lladres multireincidents de la ciutat. El passat 28 d'agost els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i la policia Nacional, van dur a terme un macrooperatiu similar al barri de la Barceloneta. En aquest es van identificar a 54 delinqüents reincidents, es van aixecar cinc actes per tinença de drogues i tres denúncies administratives per no portar mascareta. Segons l'últim balanç de el Departament d'Interior, els Mossos van identificar 159 lladres multireincidents i van localitzar 48 vivendes okupades.