L'escandalós preu d'un serraller

 

L'escandalós preu d'un serraller a Cap d'Any: 1.077 per obrir la porta



Un serraller cobra 1.077 euros per obrir una porta la nit de Cap d'Any a Múrcia.


Barcelona
Foto: Pixabay

L'escandalós preu d'un serraller la nit de Cap d'Any 

María del Mar, de 59 anys, el seu marit Juan, de 61, i el seu fill de 27 van anar a casa d'un familiar a sopar el dia 31. Ella es va deixar la bossa a casa amb les claus dins. Se'n va adonar quan tornaven a casa cap a les 00.30h i va intentar localitzar el seu manyà de confiança, en Juanjo. Com era tard i no contestava van haver de recórrer a un buscador en internet per trobar un serraller que fes el servei.

La situació era compromesa: el seu marit està avaluat com a candidat per a trasplantament de cor i pulmó i es desplaça en cadira de rodes elèctrica, "per a ell un refredat significa l'hospitalització", explica María de la Mar al diari la Opinión de Murcia, i aclareix que "l'hotel no era una opció, perquè el meu marit necessita oxigen i CAP (monitoratge avançat)".

Es va oblidar la bossa a casa amb les claus dins i va acabar pagant 1.077 euros perquè un serraller li obrís la porta/ Pixabay

La família va esperar dins l'edifici i, segons l'afectada, el serraller només va trigar 5 minuts a obrir la porta amb una maniobra de les més bàsiques per a aquests professionals. Quan ja eren a dins, el manyà va preguntar si l'habitatge era llogat o de la seva propietat, cosa que va despertar les alarmes de María de la Mar, "crec que el que fan és estafar a les asseguradores". Va ser llavors quan el professional va indicar el preu desorbitat del servei, que van pagar amb targeta.

Obrir una porta per 1.077 euros

La dona informa que encara no té la factura sinó només un resguard de l'operació, on s'indica el preu de 1.077,29 euros. "Aquest home em va arribar a indicar que per a cobrar aquesta quantitat de l'assegurança havia de dir que havia hagut de trencar el pany, és a dir, m'estava demanant que enganyés l'asseguradora".

Es van denunciar els fets a la policia, però finalment s'ha remès el cas a l'oficina del consumidor. Els preus d'aquest tipus d'obertura oscil·len entre els 40 i 50 euros i, depenent del tipus de pany i de si és un servei nocturn o festiu, pot arribar als 150 euros. Si es tracta de portes blindades, pot ascendir fins als 300 o 500 euros, però mai arriba als 1.000.

Uns fets que María del Mar posarà en mans d'advocats, al·legant haver estat estafada i enganyada.