Com reforçar la seguretat de la meva porta?



Com reforçar o augmentar la seguretat de la meva porta blindada.

En aquest post et anem a explicar per què, com, quan i on reforçar la seguretat en una porta blindada o que pany de seguretat instal·lar a la teva porta blindada i així fer-la més resistent.
Començarem aclarint què és i de què es compon una porta blindada

Què és una porta blindada?
Una porta blindada, és una porta de fusta amb una o dues xapes de ferro al seu interior, amb 5 cm aproximadament en tot el seu perímetre per tal que pugui permetre embotir pany, cargolar frontisses i raspallar si fos necessari.
Tal com veieu, se l'anomena porta blindada per allò que porta una o 2 xapes de ferro. La veritat, és que el terme blindada és un expressió que despista sobre la qualitat de la porta, ja que en una gran majoria de vegades entenem la paraula blindada com una cosa molt resistent i en aquest cas res més distorsionat de la realitat.
A l'anterior hem d'afegir que per a la fabricació de les portes blindades no hi ha una normativa específica que defineixi el seu estàndard de fabricació o els seus requisits mínims pel que fa a seguretat, i això fa que hi hagi una gran variació de les qualitats i els preus.

Necessites saber com reforçar la seguretat del teu porta blindada ...

Què compon una porta blindada?
Com hem dit una porta blindada és una porta de fusta que al seu interior té un pany embotit monopunt o multipunt, un cilindre o barret fort amb el qual accionar el pany i en alguns altres casos un embellidor a la zona de el cilindre.
La veritat és que en l'actualitat hi ha instal·lades una gran majoria d'aquest tipus de portes. Són portes que es van valorar en el seu dia segons el seu preu, però no segons un mínim de seguretat. I també que amb el pas de temps algunes tecnologies es van tornant obsoletes, per aquest motiu moltes portes s'hagin quedat enrere i finalment siguin fàcils per a qui intenta una intrusió.
Ara bé ... Estem en la situació que tens una porta blindada o no saps si la tens. Però des de qualsevol punt de vista estàs valorant com reforçar la seguretat del teu porta.
Per poder-te ajudar comentarem els punts febles que pot tenir una porta blindada i com els podem solucionar.

Per què reforçar la seguretat d'una porta blindada?
Perquè has de reduir a un mínim de possibilitat que la teva porta sigui atacada. És a dir has de revisar les debilitats de la porta i enfortir-les.

Totes les portes blindades són febles? 
La resposta és no. Llavors la meva porta blindada em protegeix el 100% d'un robatori. Tampoc.
Anem a enumerar les possibles debilitat de la porta i cada cas de porta s'ha d'estudiar. No totes les mesures valen per a totes les portes.

Quines són les debilitats d'una porta blindada?
Atacs d'habilitat
En primer lloc hi ha els atacs d'habilitat que consisteixen en que el delinqüent utilitza petites eines manuals, molt fàcils d'adquirir en el mercat i que amb una gran perícia, d'una manera molt àgil i senzilla, i sense gens de soroll aconsegueixen obrir la porta ; és a dir aconsegueixen que el mecanisme interior de l'cilindre o bombí s'accioni i els seus pins interns es mouen com si de la clau es tractés, no quedant en cap moment algun senyal de que el pany hagués estat forçada.
Aquest tipus d'atacs són a més molt penosos per que les assegurances no els cobreixen, atès que no hi ha evidència real que el pany hagi estat forçat ia les assegurances els queda el dubte de que tot hagi estat una historieta amb la intenció d'obtenir una possible indemnització.
Els atacs d'habilitat més coneguts són bumping, el ganzuado o el impresioning. En altres post parlarem més detalladament de cada un d'ells.
I en molts altres casos el robatori es comet amb la mateixa clau, és a dir amb una còpia que hagin fet la teva clau sense la teva autorització.
Així és, una gran majoria de claus es poden copiar en qualsevol ferreteria o centre de copiat de claus. Per tant si la teva clau no té un sistema de control d'el còpia de la clau qualsevol persona en qualsevol moment pot copiar la clau de casa teva.

Atacs violents a el conjunt de tancament
Els atacs violents a el conjunt de tancament consisteixen en rebentar l'escut o embellidor que tingui la porta ja sigui per tall dels cargols o amb eines com el bec de lloro que aconsegueixen arrencar el possible escut buit i un cop que l'han arrencat aconsegueixen accedir al cilindre o
al mecanisme del pany per poder obrir la porta. Hi ha molts escuts mal anomenats escut que en un minut aconsegueixen ser arrencats de la porta.

Atacs a la escrutura de la porta
Els atacs a la escrutura de la porta es realitzen mitjançant palanques intentant arrencar el forrellat de fusta lateral o les frontisses o just on està el  pany.

Com millorar la seguretat del meu porta blindada davant el bumping, el ganzuado o el impresioning?
Perquè la teva porta blindada sigui més resisitent davant els atacs d'habilitat el que has de fer és revisar el tipus de cilindre o bombí que tens instal·lat i igualment mirar la clau. Si tens dubtes consulta  amb un professional que t'ajudi a identificar el nivell de seguretat del teu cilindre, i segons sigui el nivell de seguretat  el següent pas és valorar que cilindre de seguretat et va millor per tindre la major garantia enfront de atacs d'habilitat.
Algunes pistes respecte a si tens un cilindre ó bombí  fort de seguretat és que la clau disposi d'un element mòbil; no obstant això no tots els bombins amb elements mòbils tenen una total garantia davant d'atacs d'habilitat. D'aquí que davant el més mínim dubte deixa't assessorar per un professional.

La realitat és que el lladre té el temps a sobre i la necessitat de no ser escoltat i per protegir-nos cal jugar amb això.
La paradoxa és que aquest tipus d'atacs són els més habituals, precisament pel poc temps que s'empra i el poc soroll que es fa mentre s'està obrint la porta de manera fraudulenta.
D'aquí, que si tens una porta blindada o qualsevol tipus de porta i no tens clar quin tipus de cilindre ó bombí  fort tens i quin podria ser el millor, no dubtis a contactar-nos, que estem a la teva disposició.

Com incrementar la seguretat de la porta d'entrada davant trepants o serres elèctriques?
Les solucions passen per revisar l'actual escut que puguis tenir instal·lat i comprovar si es tracta de tan sols un embellidor o si es tracta d'un escut cuirassat degudament subjectat al pany que impedeixi i dificulti que l'intrús pugui rebentar-del pany i en últim cas que si arribés a extreure l'escut es trobés amb amb un cilindre o bombí d'alta seguretat que li continués protegint.

Com augmentar la seguretat de la porta de fusta davant d'un apalancament?
Pel que fa a l'apalancament pel costat de la frontisses el més convenient és revisar les actuals frontisses instal·lades i optar per frontisses antipalanca.
Pel que fa als panys, abans de res un forrellat d'alta seguretat degudament instal·lat és la solució i davant l'apalancament del pany nostra recomanació serà un pany multipunt de punts indepedientes amb garantia que si s'intenta un apalancament en un dels punts els altres 2 o 5 segueixen fent actius dificultant en el seu màxim nivell l'apalancament de l'estructura de la porta.

Com i quan començo a reforçar la seguretat de la meva porta?
El mínim que ha de tenir qualsevol porta ja sigui per a un habitatge en propietat o de lloguer, un local, un pis de vacances, un despatx, una oficina i un llarg etcètera, és un bon cilindre o bombí de seguretat
Tingues en compte que aquest peça de metall pel seu mecanisme interior és el que permet  l'accionament del teu pany. És com si fos la contrasenya. Tens una contrasenya segura a la teva porta?
Per a la teva seguretat el cilindre o bombí que escullis  et té que protegir i que ningú amb una clau mestra, amb unes rossinyols o eines de impresioning fàcilment aconseguidas a internet puguin obrir la teva porta.
I a més que aquest cilindre t'ofereixi garanties de la còpia de la clau mitjançant un protocol que t'asseguri que la clau només es pot copiar amb la teva autorització.
Hi ha molts sistema de copiat de clau que sent bons es realitzen mitjançant una targeta que identifica el portador de la mateixa com a propietari de la clau. Però, i si de manera fraudulenta hi ha algú interessat a copiar les claus del teu habitatge, el teu local o la teva oficina i es fa amb la targeta de propietat sense que tu ho sàpigues?.
Aquesta persona amb la targeta perfectament pot sol·licitar una còpia de les teves claus, i per a major lio podrà tornar a posar la targeta al seu lloc i tu estaràs innocent del que hagi passat però aquesta altra persona tindrà la còpia sense la teva autorització i podrà dur a terme el seu fraudulent pla.

en resum
Primer un cilindre ó bombi  fort de seguretat, després un escut de seguretat cuirassat que el protegeixi. D'aquesta manera t´estaràs protegint contra els atacs d'habilitat i amb els atacs a sistema de tancament.
I després, depenent de la teva porta valorar instal·lar una frontisses antipalanca, canviar el pany, optar per un pany de punts independents que et garanteixi la seva resistència davant a l'apalancament, un forrellat que et doni una major seguretat o directament optar per una porta de seguretat degudament acreditada i assajada que et doni  la màxima tranquil·litat per un llarg període de temps.

On i amb qui puc millorar la seguretat del meu porta?
La seguretat de la teva llar la has de deixar en mans d'especialistes de el sector de la serralleria i la seguretat que et puguin aconsellar i instal·lar productes de reconeguda qualitat.
Al mercat hi ha una gran varietat de solucions però no totes serveixen per a tothom. Has assessorar-te de professionals experts que et donin una garantia del seu servei i dels dispositius a instal·lar perquè veritablement hi hagi una efectivitat alta de protecció davant el robatori amb les mesures adquirides.