Panys antibumping y anti okupes

 Què és el bumping?

Els robatoris són una de les preocupacions més recurrents quan parlem de la seguretat d'una casa o local. Però a més en l'actualitat, cada vegada són més els casos de persones que entren en propietats privades per a utilitzar-les com a habitatge sense permís dels propietaris.

Coneixes els panys antibumping i antiokupes?

Davant d'aquests perills, hi ha una sèrie de mesures que es poden implementar en les portes d'ingrés per evitar que qualsevol persona no autoritzada pugui ingressar a la propietat.

Aquest és un dels mètodes més eficaços i senzills per a protegir-nos de robatoris i intrusos a la nostra llar, si volem protegir el nostre habitatge sense que s'allotgin Okupes sense el nostre permís hem de prendre una sèrie de mesures, entre elles la instal·lació d'un o diversos sistemes d'alta seguretat.

La primera recomanació és que si estàs pensant en augmentar la seguretat de casa teva o local, no pensis només amb el pany sinó també a reforçar la porta de casa teva.

Abans de parlar de panys antibumping és convenient explicar en què consisteix aquest mètode de robatori.

El bumping és un mètode cada vegada més estès al nostre país que consisteix a obrir una porta sense clau i sense necessitat de forçar el pany de seguretat.

Això s'aconsegueix introduint en el cilindre del pany una clau (manipulada i creada precisament per això) i colpejar el pany aconseguint que es moguin els pistons de el cilindre i que per tant aquests saltin de forma simultània.

Aquesta tècnica s'executa en molt poc temps (es calcula que entre 30 segons i un minut) i al no danyar ni la porta ni el pany és molt difícil d'apreciar en un primer moment. És per aquest motiu que aquesta tècnica és principalment utilitzada en cases o locals que no compten amb una activitat habitual així com en cases buides, ja que d'aquesta forma els veïns o propietaris triguen força temps fins a descobrir què ha passat.

Com funcionen els panys antibumpings?

Et preguntaràs com evita aquest tipus de pany que no puguin forçar o moure els pistons. Doncs bé: els panys antibumping compten amb un sistema complex de pitons que es troben repartits de forma radial fent impossible l'ús de la rossinyol.

També, ia causa d'aquesta nova col·locació dels pitons són resistents a la cisalla tot i poder accedir a la part interna del pany.

Instal·lació d'un pany antibumping

Encara que es cregui el contrari, la instal·lació d'un pany antibumping no és més complexa que la instal·lació d'un pany normal. Sí que és cert, que moltes persones opten per comprar el pany i fer la instal·lació ells mateixos, però aquesta no és una mesura molt recomanable.

Pensa que després de la inversió al pany, l'important és que aquest funcioni correctament per així garantir la seguretat desitjada. Comptar amb un especialista per a la instal·lació farà que el resultat sigui el desitjat

Per a la instal·lació d'un pany antibumping, simplement s'ha de treure el bombí antic de la porta (llevant els cargols i girant la clau) i introduir el nou pany amb la clau en ella.

Un cop fet aquest pas, es col·loquen els cargols a el nou pany i es fan proves obrint i tancant la porta per comprovar que tot funciona correctament.

És important que la instal·lació es faci en una porta de seguretat per així assegurar-que la seguretat és màxima.

Aquests són alguns consells per instal·lar un pany antiokupes o antibumping en el teu negoci o llar.