Cada quant temps cal canviar el pany de la porta?

 CADA QUANT TEMPS CAL CANVIAR EL PANY DE LA   PORTA?

Els panys o el bombí de la porta de casa, a l'igual que tots els productes que comprem, tenen una vida útil. Encara que els panys durin molts anys,amb el pas el temps  és normal que comencin a tenir petits defectes i baixi el seu rendiment o qualitat ... o simplement, que el pany es va dissenyar fa ja un temps sota els estàndards de seguretat d'aquell moment, que ja no són els d'ara.

Per això, i encara que no t'hagin forçat la porta o entrat a robar, és recomanable canviar el pany de casa. T'expliquem quan fer-ho i i per què hauries de fer-ho ... més val prevenir que curar.

Quan cal canviar el pany de casa?

Comptar amb un bon pany segur, és la millor manera de protegir l'habitatge i evitar els robatoris a l'interior. Però cada quan deixa de ser segur un pany? La vida útil dels panys és d'uns 3/6 anys, és clar, això no és una data fixa sinó la mitjana.

Encara que a partir dels 10 anys el pany pugui anar tenint algun defecte, heu de tenir en compte que també és un sistema més antiquat que els actuals. Les bandes que roben en cases són cada vegada més avançades i com més antic sigui el pany, més fàcil ho tenen. Els panys antics són més fàcils d'obrir que els actuals i també més fàcils de copiar.

Segur que has sentit parlar de l'bumping, aquest és un dels mètodes més utilitzats per entrar a robar a les cases. Els lladres s'insereixen en un pany una clau realitzada amb la posició més baixa a la qual arriben als pistons dels panys i la colpegen.a causa de l'cop , els pistons es separen i s'allibera el gir de la clau. Segons els serrallers i la Policia Nacional aquest és un dels mètodes més utilitzats i per descomptat es pot prevenir amb un bon pany modern.

Per això és recomanable canviar el pany de casa cada 3/6 anys més o menys, per optar per altres models més moderns i protegir l'habitatge davant lladres. Si a més vols un plus de seguretat, a més de les portes blindades, també pots instal·lar un sistema de dos tancaments. No oblidis que com més barreres hagi o més complex sigui entrar a casa, més difícil ho tindran els lladres, que a la fi i al el cap busquen robatoris ràpids i no panys complexes.

Tot i que els lladres s'han especialitzat durant els últims anys amb diversos mètodes per entrar a les cases, no t'has de preocupar ja que els serrallers també coneixen totes les formes de seguretat. Sens dubte és una despesa, o més aviat una inversió, a tenir en compte cada 3/6 anys al teu habitatge.