Deixes la clau al pany durant la nit?

 Deixes la clau al pany durant la nit? Això és el que pot passar si ho fas

Hi ha hàbits que ens pensem que ens afavoreixen i en realitat suposen tot el contrari. És el cas del costum de deixar les claus al pany quan ens n’anem a dormir. Aquesta simple acció, que fem per precaució, per generar una sensació de seguretat, o simplement per inèrcia, pot suposar diferents riscos per a la família. Riscos que desconeixem.

Es tracta d’un petit gest que fem de manera instintiva, perquè tota la vida ho hem fet així, o bé perquè sempre ho hem vist fer així. Segurament mai no ens hem aturat a pensar si fem el correcte. Molta gent ho fa conscientment, pensant que deixar la clau al pany durant la nit ofereix més seguretat. És realment així?

Deixar la clau posada al pany de l’interior de l’habitatge abans que es faci de nit i durant la nit és una pràctica força comuna i alhora perillosa. Els panys simples, que són els que permeten deixar la clau posada a l’interior i estan prohibits en molts països d’Europa, solen donar una falsa sensació de seguretat i tenen molts riscs. Deixar la clau a l’interior no evita que els lladres puguin accedir a l’habitatge, sinó que pot ser una sensació contraproduent.

Avui en dia, hi ha mètodes que faciliten poder obrir una porta de forma senzilla en el cas que hi hagi una clau al pany de l’interior de l’habitatge. D’altra banda, si ens trobem en el supòsit que una de les persones de l’interior de l’habitatge té una urgència mèdica, cap persona de l’entorn ni ningú podria accedir a l’interior per auxiliar-lo.

Un gest tan senzill com tancar sempre amb clau les portes d’accés a l’habitatge poden dificultar molt l’entrada de persones no desitjades. Si optes per posar una porta amb més d’un punt de tancament per tenir encara més seguretat també és una bona opció. Tota precaució és poca, per tant, és recomanable comptar amb algun sistema de seguretat com alarmes, sistemes de videovigilància, control d’accés … Per maximitzar encara més la seguretat en l’habitatge i poder-te sentir segur encara que no hi estiguis.